Home Národní muzeum Cestovatelské středy v Národním muzeu: Daniel Stach, Michael Rittstein, Michael Žantovský
Národní muzeum

Cestovatelské středy v Národním muzeu: Daniel Stach, Michael Rittstein, Michael Žantovský

Program večera:

  • DANIEL STACH: Kanada

moderátor ČT

Procestoval téměř celý svět, ale jeho srdeční záležitostí zůstává Kanada. U jezera Clark Lake postavil srub, kde žil téměř šest let.

Nejprve vyrážel na výpravy sám nebo s přáteli, později s rodinou – manželkou a dvěma dětmi. Na cestách celkem strávil devatenáct let. Co ho pořád táhne za dobrodružstvím? Kde mu šlo o život? Co se při cestování naučil?
 

  • MICHAEL RITTSTEIN: Latinská Amerika

malíř

Český představitel figurativní malby ovlivňuje celé generace malířů.
 

  • MICHAEL ŽANTOVSKÝ: USA

spisovatel, diplomat

Jako diplomat procestoval 49 z padesáti států Unie, ale nikdy se mu nepoštěstilo dostat se na Aljašku.

Jako mluvčí Václava Havla a později velvyslanec se setkal s výjimkou Donalda Trumpa s posledními devíti americkými prezidenty, počínaje Richardem Nixonem. Poznal svět americké politiky, hollywoodskou scénu, velké postavy americké literatury, filmu a populární hudby stejně jako Spojené státy obyčejných Američanů, etnických menšin, legálních i nelegálních přistěhovalců a společenských vyvrženců.


Cestovatelské středy v Národním muzeu pořádá CK Livingstone.

VSTUPNÉ A REZERVACE:

  • 200 Kč

Vstupenky lze koupit na stránkách programu jednotlivých večerů, nebo na portálu SMS ticket. Prodej online končí v den přednášky v 16.00 hodin. Pokud budou vstupenky na SMS ticket vyprodány, lze je ještě zakoupit na pokladně muzea v místě konání.

Vstupenky se prodávají na pokladně místa konání v den akce od 10:00 do 19:00 hodin. Rezervovat telefonicky či osobně lze jen na pokladně Nové budovy Národního muzea: tel. 224 497 430, od 10.00 do 18.00 hod. Rezervované vstupenky je nutno vyzvednout hodinu před pořadem do 18.00 hod.

Zdroj příspěvku

Author

Výstavy v Praze

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.