Home Výstaviště Praha Letní scéna Azyl78 – Výstaviště Praha
Výstaviště Praha

Letní scéna Azyl78 – Výstaviště Praha

Šapitó Azyl78 poskytne zázemí mnoha divadlům a souborům i další živé kultuře. Čekají vás premiéry, zážitky a stanování jako žádné jiné. Vždyť herce, klauny, akrobaty, tanečníky, filmaře, muzikanty i vás diváky spojuje víra v to, že #kulturunezastavis!

Novou letní scénu plánujeme provozovat od května do září. Myšlenka na pořízení vlastního divadelního šapitó přišla i z důvodu plánované rekonstrukce Jatek78 v Pražské tržnici. Letos je ideální čas si vyzkoušet provoz v bezpečnějším venkovním prostředí. Dočasně se do Azylu78 přesuneme my i mnoho dalších spřátelených divadel, souborů a umělců. Nám všem poskytne střechu nad hlavou v době, kdy v kamenných divadlech nemůžeme hrát.

Naše šapitó poznáte snadno. Stan pro 500-800 diváků šili na míru zkušení cirkusoví mistři v Itálii. Jako malířské plátno jeho vnější stranu využije Lukáš Musil a vtiskne mu svůj rukopis v podobě černých linií a symbolů. Uvnitř je šapitó černé, abychom mohli hrát i ve dne. Až k nám půjdete, myslete na to, že budete venku, i když pod střechou. Oblečení proto doporučujeme zvolit do každého počasí. Vstupenky nejsou na konkrétní místa, dorazte proto s předstihem, pokud si chcete najít své oblíbené místo. Dobře ale uvidíte odkudkoli. Najdete nás v zadní, parkové části Výstaviště Praha vedle Stromovky. Už se nemůžeme dočkat!

Praktické informace 

Program budeme zveřejňovat postupně. První vlnu předprodeje jsme spustili 20. dubna. V první fázi půjde do prodeje na každé představení 250 vstupenek. Věříme, že se naše plány naplní a epidemická situace nám umožní otevřít. Podle aktuálních zpráv z Ministerstva kultury se budou moci konat akce pro omezenou kapacitu diváků s respirátory. Při zakoupení vstupenek z první fáze předprodeje máte tedy největší možnou míru jistoty, že se na představení dostanete. Navýšení kapacity a další uvolnění vstupenek do prodeje bude souviset s vývojem pandemie covidu-19 a aktuálními vládními opatřeními. V provozu budeme dodržovat veškerá hygienická opatření.

Pokud bychom museli představení zrušit, budeme hledat náhradní termíny. Pokud je nenajdeme, ozve se vám prodejce vstupenek GoOut a nabídne vám voucher na kulturu, případně vám vrátí vstupné.

Zakoupíte-li si vstupenky pro studenty, ZTP či seniory je nutné předložit příslušný platný doklad. Výše slevy se na jednotlivých představení liší dle podmínek daného souboru. O případných omezeních z důvodu epidemiologických opatření vás budeme včas informovat.

Na koho se můžete těšit?

CIRK LA PUTYKA
AMERIKÁNKA
DEKKADANCERS
TATA BOJS & DEKKADANCERS
MĚSTSKÁ DIVADLA PRAŽSKÁ
DIVADLO POD PALMOVKOU
DIVADLO NA ZÁBRADLÍ
DIVADLO HUSA NA PROVÁZKU
PRAŽSKÝ KOMORNÍ BALET
PKF – PRAGUE PHILHARMONIA
ANETA LANGEROVÁ
DIVADLO LETÍ
STUDIO YPSILON
DIVADLO MINOR
VOSTO5
ANALOG

Výstaviště Praha

Author

Výstavy v Praze

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.