Home Uncategorized Lucie Tallová
Uncategorized

Lucie Tallová


Solová výstava Lucie Tallové s názvem “ Looking Through ”, návštěvníkům Pragovka Gallery představí nejnovější díla autorky a velkorysou site-specific instalaci, vytvořenou speciálně pro výstavní prostor Entry. Projekt reaguje na industriální charakter a architekturu galerie. Výstavu “Looking Through” kurátorsky zastřeší Lucia Miklošková.
Medailonek:

Lucia Tallová (*1985) je na slovenské scéně dobře etablovaná autorka mladé generace, absolventka Vysoké školy výtvarných umění, ateliéru Ivana Csudaia, držitelka několika významných ocenění (J. P. Morgan SelectionParis Photo 2019, Cena Nadace Tatra Banky za umění 2016, VÚB Malba roku 2013, Strabag Artaward International 2010).

Autorka dlouhodobě pracuje s motivem archivu a sbírky. Hlavním tématem je paměť, uchovávání a vytrácení vzpomínek a jejich přeměna či manipulace v kontextu času. Klasické médium malby pojí s prostorovými instalacemi, s objektovou tvorbou a fotografií. Usiluje se o propojení mezi rozpracovanými tématy a materiálem. Téma archivu odkazuje k sbírání starých fotografií, alb, pohlednic, knih, porcelánu, kamenů, různých bizarních objektů a nábytku.

Naše galerie nabízí také edukační programy pro školy ve formě komentované prohlídky a workshopu, přihlašovat na ně se můžete na e-mailu: lektori.pragovkaforart@gmail.com nebo telefonu: +420 733 120 550.

Studenti si mohou vytvořit dle vlastní fantazie netradiční objekty z městského odpadu. Recyklací materiálů, které můžeme nalézt všude kolem (kovy, dřevo, papír, textil a plast), mohou rozvinout svou fantazii a vytvořit vlastní sochy. Budeme přetvářet odpad v originální umění. Workshop je určen pro druhý stupeň ZŠ a SŠ, doba trvání 45 min.





Source link

Author

Výstavy v Praze

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.