Home Uncategorized Nové cestyNové objevy
Uncategorized

Nové cestyNové objevy


Zbyněk Janáček, Ondřej Michálek, Petr Nikl, Vladimír Suchánek, Šimon Brejcha, Jana Šindelová, František Hodonský, Lenka Falušiová, Helena Horálková, Martin Raudenský, Lenka Vilhelmová, Eduard Ovčáček, Martin Mulač, Milena Šoltészová, Boris Jirků, Miloslav Polcar, Zdena Kabátová-Táborská, Jiří Kornatovský, Jiří Samek, Jaroslava Severová, Xénia Hoffmeisterová, Emanuel Ranný, Klára Stodolová, Barbara Šalamounová, Marie M. Šechtlová a další.
 
Sdružení českých umělců grafiků HOLLAR patří k našim nejstarším a současně nejvýznamnějším uměleckým sdružením. Po celou dobu své existence se významně podílelo a podílí na utváření české kultury. Bylo založeno již v roce 1917, ještě před vznikem samostatného československého státu s cílem podpořit rozvoj českého umění, a to především volné umělecké grafiky a kresby. Do svého názvu přijalo jméno slavného českého rytce Václava Hollara (1607–1677).
 
Tématem výstavy NOVÉ CESTY / NOVÉ OBJEVY jsou celosvětové aktuální otázky a problémy; ekologické, otázky kulturní krajiny, etické, kdy člověk překračuje své biologické hranice, narušuje mechanismus přírodního výběru a nahrazuje jej svým vlastním zákonem „inteligentního designu.“  (Y. N. Harari)

Expozice poukáže na aktuální stav grafické volné tvorby, na vnímání nejen ustálené tradiční grafické definice, ale také na překračování jejich hranic, na pozice intermediálních platforem v grafickém médiu, které se zároveň myšlenkově obsahově dotýkají společenských, politických ekologických problému současnosti.

 

 





Source link

Author

Výstavy v Praze

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.