Home Národní muzeum HỢP CA QUÊ HƯƠNG
Národní muzeum

HỢP CA QUÊ HƯƠNG

V souvislosti s nově připravovanou výstavou Vietnam blízký i vzdálený si Vás dovolujeme pozvat na první ochutnávku – Koncert vietnamského pěveckého sboru Hợp ca Quê Hương. Těšit se můžete na bohatý repertoár tradičních vietnamských písní, taneční vystoupení i výstavku dětských kreseb.

Amatérský sbor Hợp ca Quê Hương neboli Homeland Choir založili vietnamští intelektuálové a mladí lidé ve Francii v dubnu roku 2009. Sbor se brzy stal známým a přitahuje účast velkého počtu Vietnamců žijících, pracujících a studujících ve Francii, i cizinců, kteří milují vietnamskou kulturu.

Sborový zpěv je jedinečnou tradicí, kterou vietnamská komunita ve Francii pěstuje jako výraz náklonnosti ke své zemi a jako příspěvek k představení vietnamské hudby a kultury francouzskému i mezinárodnímu publiku. Sbor je dobrým příkladem mezikulturní výměny a přispívá k posílení přátelství mezi Vietnamem a Francií i mimo ni.

Od svého vzniku a pod vedením Nguyen Ngan Ha, bývalé pracovnice UNESCO, získal sbor Hợp ca Quê Hương podporu sboru a orchestru UNESCO, spolupracuje se Symfonickým orchestrem konzervatoře v Rouenu a francouzským sborem Choisy-le-Roi. Aktivně se také účastní známých francouzských sborových festivalů, jako jsou FIMU, Voix sur berges nebo mezinárodního Music & Friends.

Foto©Hợp ca Quê Hương


Vstupné: zdarma
Rezervace vstupenek on-line.
VYPRODÁNO

Zdroj příspěvku

Author

Výstavy v Praze

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.