Home Výstaviště Praha Vánoční SWAP – Výstaviště Praha
Výstaviště Praha

Vánoční SWAP – Výstaviště Praha

Přijďte si s námi užít předvánoční čas a vyswapovat si vánoční ozdoby, dekorace, balící papír, dárkové tašky, doplňky a vše co se adventu týká. Prostě to, co byste sami chtěli mít doma a na swapu najít.

Nebojte, zima vám u nás nebude. Na místě budou probíhat i hrnčířské trhy, tak si můžete dát svařák nebo horký čaj.  Zahřeje vás i to, že svou účastí přispějete na Kubíka. Veškerý výtěžek ze vstupného jde totiž na Jakuba Racka, který od narození bojuje s poruchou mozkové části a vybrané peníze se použijí na uhrazení speciálního terénního kočáru. Pokud byste chtěli přispět o trochu víc, Jakubova maminka bude na místě prodávat vlastnoručně vytvořené vánoční věnce a dekorace. Nebo jen vhoďte nějakou tu minci do pokladničky.

Kde se potkáme? Tentokrát na plácku před Průmyslovým palácem. Zároveň budou na místě probíhat i hrnčířské trhy z Berouna.

Předměty ke swapování: ozdoby, dekorace, vykrajovátka, svíčky, etc.

Pravidla swapu: zaplať vstupné 100 Kč, přines věci ke swapování – kolik si přinesl, tolik si můžeš odnést

Vstupenky na SWAP již brzy na Goout.cz!

Příběh Kubíka slovy jeho maminky:

Jmenuji se Monika Racková (roz. Strnadová). Náš syn Kubíček vykoukl 13. 8. 2014 z bříška, porod probíhal bez komplikací plánovanou sekcí, kvůli sedící poloze Kubíčka. Během několika týdnů lékaři zjistili, že Kubík má tříselnou kýlu. Ve 4. měsíci mu ji vyoperovali. Chirurg nám tehdy sdělil, že jeho svalstvo a vazy nejsou tak pevné, jak by měly být. Začali jsme navštěvovat neurologa…. Vývoj byl opravdu mizerný, přestože jsem spolu cvičili, dokázal se v 9 měsících pouze přetočit. Po 1. narozeninách přisel 1. epileptický záchvat a ještě ten samý den druhý záchvat. Ocitli jsme se vyklepaní v Motole a nevěděli jsme, co se s tím naším loupežníkem děje. Po vyšetřeních lékaři potvrdili epilepsii, hypotonii a opožděný psychomotorický vývoj. Ujali se nás na rehabilitaci v Motole, kde během krátké doby zvládl Kubík plazení, lezení, sed, stoj a chůzi s oporou. Mysleli jsme si, že teď se vývoj nastartoval správným směrem a Kubulka všechno dožene… Bohužel tomu tak nebylo a není.

Momentálně se vývoj posouvá velmi pomalu. Vzhledem k diagnóze centrální hypotonie, která znamená nízké svalové napětí (prakticky u všech svalů), měl dlouho problém i sníst jídlo, které by nebylo rozmixované. V současně době se snaží i kousat, i když to není jako kousání u zdravých dětí. Kubíkovo vývoj se posouvá dopředu, cvičíme o 106 a ještě i víc a k tomu k nám 2x týdně dojíždí fyzioterapeutka, navštěvujeme ergoterapeutku i logopedku. A nesmím zapomenout na koníky, ty má Kubíček moc rád a tak mu ani nepřijde, že na nich cvičí. Tohle všechno si hradíme sami. Dále jezdíme 2x ročně do lázní, na víc pobytů nám bohužel zdravotní pojišťovna nepřispěje. I tak tam vždy doplácíme za nadstandardní procedury.

Cesta před námi je plná nástrah, ale zároveň i krásných překvapení. Kubíčkův upřímný smích a objetí stojí za veškeré úsilí a dřinu. Ale my bojujeme všichni!

Děkujeme, že nám v naší situaci pomůžete, nejen finančně, ale i vaší návštěvou na swapu. Pokud jste dočetli až sem, těším se na vás v sobotu na Výstavišti.

 

Výstaviště Praha

Author

Výstavy v Praze

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.