Home Výstaviště Praha Signal Festival – Výstaviště Praha
Výstaviště Praha

Signal Festival – Výstaviště Praha

Signal Festival se po delší odmlce vrací do ulic Prahy. Festival digitální a kreativní kultury už devátým rokem propojuje umění, městský prostor a moderní technologie. Tématem letošního ročníku je soužití člověka s přírodou, postupné překonání pandemie a zdravější prostředí na planetě Zemi.

Na Výstavišti můžete vidět:

u hlavního vstupu instalaci od Lukáše Dřevjaného – Impakt – audiovizuální instalace inspirovaná silnými, nevšedními až život měnícími okamžiky. Impakt jako fyzický dopad objektu, ale i dopad v přeneseném slova smyslu. Silný impuls způsobující řetězovou reakci událostí. Na straně jedné je zrychlený puls a adrenalin. Objevují se vybuzené reflexy, přítomnost probíhá v okamžiku. Na straně druhé lze spatřit prostor pro odstup, rozjímání a zhodnocení.

v Průmyslovém paláci instalaci od OnionLab – Superar – imerzivní instalace Superrar zkoumá reakci a reflexi publika. Čas na změnu nastal právě teď. Ještě není pozdě začít se chovat jinak. Respektovat životní prostředí, zvířata, ostatní (není vhodné pro epileptiky). Přístupné 15.-18.10., denně 19:00–24:00, každých 20 minut

V pravém křídle Průmyslového paláce světelnou instalaci od 3dsense – Mercedes-Benz digital light – audiovizuální instalace pracuje s technologií projektorů umístěných ve světlometech vozu. Fúze animace, zvuku a světla imituje noční jízdu ikonickým automobilem. Kouř a mlha zesilují objem projekce i světel. Elektronický hudební doprovod dodává instalaci dynamiku.. Přístupné 15.–18.10., denně 19:00-24:00 hod.

 

*diváci jsou povinni mít ve vnitřních prostorách po celou dobu zakryté dýchací cesty respirátorem FFP2/KN95/N95, nebo nanorouškou.

Více najdete na: https://www.signalfestival.com/signal/?r=holesovice

 

Výstaviště Praha

Author

Výstavy v Praze

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.