Národní muzeum

Myšárium

Až budete v Národním muzeu, možná si všimnete malých myších stopiček na podlaze. Myš a muzeum, říkáte si, co je to za novoty? Ještě holub by tomu chyběl! Milí návštěvníci, nenechte se odradit – místo toho zkuste stopy následovat. Je totiž velmi pravděpodobné, že vás přivedou až k našemu Myšáriu. A tam se teprve budou dít věci! Než se tak stane, pojďme spolu ale pěkně na začátek. Vše začalo jednou knihou. Dlouhá noc muzejní myši, slyšeli jste o ní? Tuto knihu napsal Radek Malý a svými krásnými ilustracemi doplnil Filip Pošivač. Asi vás už tolik nepřekvapí, že hlavními hrdiny příběhu jsou myš Elvíra a holub Emil. A tak netrvalo dlouho, než slovo dalo slovo a ejhle! Nový nápad inspirovaný tímto dílem byl na světě – vzniklo místo téměř přenesené z listů papíru do prostor Nové budovy Národního muzea. Místo, kde se setkává svět reality a fantazie. Svět dospělých a dětí.

Na své si přijde opravdu každý návštěvník. Malé knihomoly potěší literární koutek plný knížek, které nevybral nikdo jiný než myš Elvíra a holub Emil (Pokud v některé knize najdete holubí pírko, nevyhazujte jej. To je jen Emilova záložka…). Aspirující umělci se mohou ponořit do kreativní nálady a vytvořit si něco hezkého na památku. A nebojte se, mysleli jsme i na soutěživé či hravé duše všeho věku a také na zvídavé dobrodruhy, kteří by se chtěli seznámit s dalšími objekty Národního muzea.

Zda podlaha muzea posetá myšími stopičkami či holubí pírka v knize jsou realita, nebo jen fantazie, zjistíte pouze v případě, že se během své návštěvy Národního muzea nezapomenete zatoulat do Myšária. Jen se svým výletem do muzea moc neotálejte, milí návštěvníci, protože se na vás už moc těšíme.

Source link

Author

Výstavy v Praze

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.