Home Výstaviště Praha Festival Za Dveřmi – Výstaviště Praha
Výstaviště Praha

Festival Za Dveřmi – Výstaviště Praha

Salta před Průmyslovým palácem, šestimetrový lev pod Staroměstskou věží nebo akrobati zavěšení možná i v korunách stromů.

Třináctý ročník Pražského festivalu pouličního divadla Za dveřmi se uskuteční od 8. do 15. července na Výstavišti a v centru metropole. Sjedou se na něj ti nejlepší čeští pouliční umělci i hosté ze zahraničí. Pod širým nebem zahrají Bratři v tricku, divadlo Drak, Squadra Sua nebo například V.O.S.A. Theatre, která bude reprezentovat české pouliční divadlo na EXPO v Dubaji v roce 2022.

Letošní rok můžete shlédnout i několik premiér. Squadra Sua zahraje poprvé veřejnosti klaunskou pouliční grotesku Bezdéčka, AirGym Art Company uvede Tajemství oblaků plné závěsné akrobacie a již zmiňovaný soubor V.O.S.A. Theatre a Sunriders poprvé představí inscenaci C’est la wheel, hravé představení o putování po světě i po mezilidských vztazích za pomoci originální rekvizity, kterou je pět metrů vysoké kolo.

Z českých souborů přijedou na festival také Divadlo Drak, chybět nebude již tradičně žonglérské duo Bratři v tricku. Jeden celý festivalový den naplní Cirkus Nostalgie se svojí show plnou podivných bytostí, bizarních příběhů a nevídaných čísel. Zatímco loňský rok byl z důvodu přísných opatření ryze český, letos by na festival měli zavítat i zahraniční hosté. Z Finska se představí nekompromisní současný cirkus Race Horse Company. O dostatek jižanského temperamentu se postará Equilibra performance z Brazílie a Peru.

Prohlédněte si celý PROGRAM FESTIVALU a doražte na námi na Výstaviště!

Vstup volný.

Více na www.zadvermi.cz

Výstaviště Praha

Author

Výstavy v Praze

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.