Home Uncategorized Adam Hudec
Uncategorized

Adam Hudec


„Vzduchoprachy přenášejí mnoho biologických a chemických substancí včetně virů, které mohou zůstat ve vzduchu několik hodin, dní či týdnů.“

Současná pandemie poukázala na problém znečištění vzduchu; území s vysokými úrovněmi takového znečištění patří mezi nejvíce zasažené šířením koronavirus. Je to právě lidská aktivita, která přetváří atmosféru na mix toxických látekv dnešní době můžeme zemřít následkem naší nejpřirozenější činnostidýcháním. Projekt Vzduchoprachy se snaží kalibrovat jak vnímáme, zpracováváme a rozumíme realitě dopadu našich činností na prostředí ve kterém žijeme přes Vzduchoprachy, které jsou jedinou entitou, již tu po sobě zanecháme.

Adam Hudec je výzkumník, umělec a architekt přičemž jeho multi-disciplinární, vědecko-umělecky výzkum se zaměřuje na materiality znečištění prostředí a systematických, sociálních či politických problémů souvisejících s takovým znečištěním. Výstupy výzkumu reprezentuje v různých médiích jako, animace, performance, kresba, fotografie či interaktivní instalace. 





Source link

Author

Výstavy v Praze

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.