Home Uncategorized Knihex 10½ online
Uncategorized

Knihex 10½ online


Letos se zimní Knihex vzhledem k současné situaci uskuteční online. Každý nakladatel bude mít k dispozici svůj „pokojíček“, kam za ním budou moct čtenáři zavítat, probrat novinky, nechat si doporučit dárky k Vánocům nebo se jen tak zeptat, jak se má. Ale samozřejmě budou moct nakoupit i bez nutnosti se s nakladatelem takto napřímo spojit.

Mezi téměř třicítku statečných, kteří s námi do online Knihexu jdou, patří nakladatelství Akropolis, Artefactum, Baobab, BiggBoss, Bohemian Taboo, Bylo nebylo, Centrala, Cesta domů, DharmaGaia, Dynastie, jakost, Kher, Knihovna Václava Havla, Lipnik, Lógr, Národní filmový archiv, Nová beseda, Pipasik, Poketo, Rubato, 65. pole, Take Take Take, Trystero, Upapæpop, verzone, Větrné mlýny a wo-men.

Celý den bude probíhat také doprovodný program, který bude živě přenášený na Facebook a YouTube. Děti se budou moct těšit hned v 10 hodin na pohádku Andělíček Toníček od Buchet a loutek a později také na dvě výtvarné dílny z produkce kreativního epicentra Vzletná. Veškerý program pro děti bude tlumočen do znakového jazyka.

Pro dospělé jsou připraveny tři diskuse, jedna s českými hosty se bude týkat (anti)feministických tendencí v české literatuře, další bude pojednávat o francouzském komiksu a pozici českého komiksu v kontextu francouzské komiksové knižní produkce, zde přivítáme hosty z Francie. A poslední mezinárodní diskuse se bude týkat dopadů koronakrize na evropský knižní trh a možností jejího řešení.

I když online Knihex nedokáže plně nahradit živý prostor klasického Knihexu plného setkávání lidí, kontaktů přátelských, ale i pracovních, společně sdílené atmosféry knižní pohody, přesto i tato verze má své výhody online Knihexu se může zúčastnit opravdu každý (klidně i z karantény), a to z kteréhokoli koutu Česka i zahraničí, a také si bez problémů můžeme dovolit účast zahraničních hostů.

Cílem Knihexu je zvýšení povědomí o malých a menších nakladatelích a jejich produkci, umožnit jim zpětnou vazbu od čtenářů a v důsledku je tedy i podpořit k vydávání dalších knih. A naopak čtenářům pomáhá objevovat „nové světy“.

 

 





Source link

Author

Výstavy v Praze

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.