Home Uncategorized Mural na Výstavišti: Graffiti pro dobrou věc od Michala Škapy
Uncategorized

Mural na Výstavišti: Graffiti pro dobrou věc od Michala Škapy


Autorská dvojice Tron a X-Dog, neboli Michal Škapa a Ondřej Vyhnánek, vytvořili unikátní graffiti inspirované sci-fi literaturou i komiksy. Celý mural s názvem „Jiskra“ znázorňuje bájné ztracené město, jejíž dominantou je hlava složená z fragmentů, která se chystá vdechnout metropoli nový život, prostřednictvím jiskry kterou drží. Kombinace světa techniky i fantaskní vize jsou tak propojené do jednoho originálního výtvarného celku.

Vybraných 10 panelů z díla jsou již přesunuté na nádvoří Muzea Kampa, kde jsou od 19.11.2020 přístupné veřejnosti k prohlédnutí.

Dražby deseti vybraných panelů se můžete zúčastnit i vy, a to on-line, prostřednictvím webových stránek https://www.pragueauctions.com/. Aukce bude probíhat dne 9.12.2020. Předání vydražených děl proběhne 10.12.2020 ve Werichově vile.

Celý výtěžek podpoří Klub svobodných matek, který poskytuje samoživitelkám finanční i materiální pomoc, právní poradnu, asistenci s vymáháním výživného i individuální sociální pomoc, a nadačnímu fondu Pink Bubble, který se zaměřuje na podporu onkologicky nemocných náctiletých a mladých dospělých po celé České republice jak v průběhu léčby, tak v době rekonvalescence a při následném návratu do života.

Mural o velikosti 450 m2 bude na Výstavišti k vidění do rekonstrukce pavilonu, která je plánována na počátek roku 2021.





Source link

Author

Výstavy v Praze

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.