Home Uncategorized Dýňový podzim v trojské botanické zahradě
Uncategorized

Dýňový podzim v trojské botanické zahradě


Dýňový ženich a nevěsta je zavedou na místa v zahradě, kde se skutečně odehrávají svatební obřady. Od 16. října do 1. listopadu bude možno ochutnat pokrmy připravené na svatební hostinu nebo obdivovat dýňové lože pro novomanžele. Víkend 17. 18. října bude patřit Dýňovým slavnostem a zábavě pro celou rodinu. Poslední říjnový den bude už tradičně věnován oslavám Halloweenu

V pořadí už po třinácté připravila Botanická zahrada hl. m. Prahy pro návštěvníky neopakovatelný zážitek v podobě výstavy dýní. Akce nazvaná Dýňový podzim přiblíží zájemcům nejen pestrou škálů plodů tykví, ale seznámí je také se známými i nezvyklými svatebními zvyky a tradicemi. Zároveň představí romantická místa, kde se v zahradě skutečně svatební obřady odehrávají.

 

Podzim sice s sebou přináší ranní mlhy a pošmourné počasí, to ale neplatí pro trojskou botanickou zahradu. Venkovní expozice budou od 16. října do 1. listopadu zdobit různorodé plody dýní pestrých a zářivých barev, které vnesou pozitivní energii i do deštivých dní. Nenechte si ujít tuto jedinečnou výstavu, která představí širokou škálu odrůd i rodů. Zároveň vás potěší originální prezentace těchto plodů v podobě figur ženicha, nevěsty, svatebčanů nebo i svatebního lože. Dýňová aranžmá se mohou stát inspirací pro vaši vlastní podzimní výzdobu.

 





Source link

Author

Výstavy v Praze

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.